Začini i Sušeno Bilje
lat. Ocimum basilicum Njegovo ime dolazi od grčke riječi basileus što znači kralj, te su ga stari Grci smatrali kraljem začina.
Biljna medicina
Omiljeni začin i lijek danas se koristi kao namirnica koja je zadužena za jačanje imuniteta, obranu našeg organizma, te pojačava probavu i preradu hrane.
Dodaci prehrani
lat. Plantago ovata Indijski trputac ili psyllium pomaže u smanjenju apetita, poboljšanju probave i čišćenju probavnog sustava.
Začini i Sušeno Bilje
Coriandrum sativum Korijandar je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Kao začin se od davnina koristi u gastronomiji, ali se odlikuje i izuzetnom ljekovitošću.
Začini i Sušeno Bilje
Kurkuma se još naziva i žuto zlato. Osim što hrani daje bogat i egzotičan okus, na niz načina može pomoći našem zdravlju.
Začini i Sušeno Bilje
Prah limunove kore je svježeg, citrusnog i kiselkastog okusa. Dobiva se sušenjem i meljenjem kore limuna iz organskog uzgoja, Vrlo je ljekovit i fin.
Začini i Sušeno Bilje
lat. Thymus serpyllum Majčina dušica čisti dišne putove te služi za smirenje. Veliki je prijatelj svakoj ženi koja pati od ženskih tegoba.
Začini i Sušeno Bilje
Origanum majorana Mažuran kao začin ima slatkast, lagan, cvjetni i topao okus. Mažuranom si pomažemo protiv grčeva, kod upala grla, te opčenito umiruje živce.
Začini i Sušeno Bilje
lat. Origanum vulgare Origano je najefikasniji prirodni antibiotik te je također izvrstan začin vrlo aromatičnog mirisa.
Biljna medicina
lat. Petroselinum crispum, radix Peršin je snažan diuretik te pospješuje mokrenje. Djeluje jako dobro na čišćenje limfe i bubrega te izbacuje višak vode iz organizma.
Začini i Sušeno Bilje
lat. Petroselinum hortense Peršin posjeduje puno mikroelemenata važnih za ljudski organizam te je izvrstan začin koji koristimo u gotovo svim jelima.
Biljna medicina
lat. Rosmarinus officinalis Ružmarin poboljšava cirkulaciju krvi te veže dosta kisika. Također je začin izrazito aromatičnog mirisa i intenzivnog oporog okusa.