Sušeni komadići đumbira ljutkastog, pikantnog i prodornog okusa. Napravite si čaj od đumbira ili dodajte ove komadiće u Vašu omiljenu čajnu mješavinu.
Pradomovina đumbira je jugozapadna Azija , a glavni proizvođač je Indija.
Kao omiljeni začin i lijek (aromatik, antioksidans, digestiv) danas se uvelike rabi u pučkoj medicini u kojoj đumbir predstavlja namirnicu koja je zadužena za jačanje imuniteta i obranu našeg organizma. Pojačava probavu i preradu hrane u želucu te koristi osobama s poremećajem u radu želuca. Uravnotežuje crijevnu floru, preporuča se i kod depresije jer vraća organizam u njegovu ravnotežu, a prirodni je antitoksin koji poboljšava cirkulaciju. Pomaže kod podražaja na povraćanje, mučnine tijekom vožnje, vrtoglavice, morske bolesti i jutarnjih slabosti (tjekom trudnoće i nakon kemoterapija).
PRIPREMA: 2 žličice čaja staviti u 2 dcl hladne vode, kuhati do vrenja i pustiti poklopljeno da odstoji 15-30 minuta.