lat. Camellia sinensis
O BILJCI
Sencha je japanski zeleni čaj blagog okusa s dominantnom zelenom notom. Sencha se bere u proljeće i suši u hladovini. Dobiva se na tradicionalan način kratkim parenjem svježih mladih listova biljke čaja. On je čaroban antioksidans te jača imunitet. Potiče opuštanje, čišćenje organizma, koncentraciju, razbuđivanje i izdržljivost. Štiti srce, snižava šećer i potiče zdraviji izgled kože. Izvrstan je kao jutarnji ritualni napitak umjesto kave. Zeleni čaj je piće koje se konzumira i u ljetnim danima. Rashlađen odlično osvježava i obogaćuje organizam antioksidansima. Sadrži puno polifenola (veže kisik), flavonoide, kofein, hlapiva ulja, vitamine i minerale. Također pomaže i u borbi protiv prekomjerne težine.
PRIPREMA
Za 2 decilitra čaja – jednu čajnu žličicu čaja preliti s 2 decilitra prokuhane vode rashlađene na 70°C, pustiti da čarolija djeluje 3 – 8 minuta, procijediti te popiti.
Isti čaj se može se prelijevati do 3 puta.