TAHEBO ČAJ

Dragi naši WH čajoljupci ☕️🧙‍♀️🧙‍♂️ ,
poznajete li magični TAHEBO ČAJ?🌿💜

TAHEBO (Lapacho) čaj je mješavina kore drveta roda Tabebuia, koje dolazi iz prašuma Južne Amerike. Magično stablo Tabebuia avellanedae može narasti i do 90 metara, ima duboki korijen te je veoma otporno na loše i ekstremne vremenske uvjete.
Južnoamerički Indijanci smatraju ga “panacejom”- biljkom koja liječi sve, a poznat je i kao “čaj drevnih Inka”.
Tahebo čaj koristimo zbog iznimne ljekovitosti i pozitivnih učinaka na zdravlje. Još su stare Inke bili svjesni njegove magije.


Tahebo ima protuupalna i antimikrobna svojstva. Pomaže kod bolesti dišnog sustava i urinarnog trakta te infekcija i upalnih procesa.On jača imunološki sustav, stimulira apetit i daje tijelu veću vitalnost. Pomlađuje tijelo, budi organizam i daje mu potrebnu energiju da se bori protiv bolesti. Služi za čišćenje organizma i bolju izmjenu tvari. Veže kisik u stanici i aktivira regeneraciju organizma.Također pomaže i kod cista, mioma, karcinoma, anemije, alergija, pa i težih degenerativnih procesa.

PRIPREMA 💫
Tahebo se treba jako pažljivo pripremati i kuhati.Kuha se u filtriranoj, kuhanoj ili destiliranoj vodi. Ne smije doći u kontakt s metalom!Kuha se u vatrostalnim ili zemljanim posudama ili čajnicima.Na 1L kipuće vode staviti 1-3 male čajne žlićice čaja. Kuhamo 3 minute na jakoj vatri, a zatim 20 minuta na laganoj vatri.Poklopimo 30 minuta, procijedimo kroz gazu ili plastično cjedilo i pijemo tijekom dana.

Podijeli Čaroliju! 💜

Odgovori